Sommerferie? Minner mer om høstferie….

Egentlig så var vi litt i tvil om det er sommerferie vi har begitt oss ut på. Det regnet så mye natt til lørdag at vi som hadde tenkt å kaste loss lørdagsformiddag, kom oss ikke avgårde før nærmere to. Da var vi utstyrt med så mange lag med ull og vind/vanntett utenpå der, at det føltes mer ut som høst, eller vinterferie, vi var lagt ut på.

Det var virkelig ikke noe vær å skryte av, selv om vi kom oss unna regnet. Og bølgene banket imot helt fra vi la fra kai. Var skikkelig godt med en pause i Fosnavågen, der vi fikk laget oss noe middag i rolig farvann.

Så stod Staden for tur. Nå skulle nå vært fall vinden komme fra annen retning, og bølgene skulle ikke stå så rett på. Sola hadde kommet frem, og det var blått og glinsende på havet selv om bølgene lå på rundt 1,5 meter.

Hadde et ørlite uhell med kloakken, så baderomsmatten henger bak båten til vask over Stadhavet
Er jo vakkert dette sjølivet da
Turtelduer i kveldssol
Et og annet skip som også er ute i kveldssolen
Mannskapet nyter litt varme fra solen
Mørkt på himmelen innom Ervika
Håper på en magisk solnedgang
Natten kommer krypende

Etterhvert ble de bølgene litt mye for mannskapet, kroppen var litt følsom og det var litt antydning til sjøsyke å spore. De siste timene måtte kapteinen klare seg alene på dekk, mens mannskapet fant lugaren for natta. Rundt kl 2 om natten fortøyde kapteinen skuta i Kalvågen og fikk tatt seg en velfortjent hvil.

Vi startet søndagen med en ørliten fjelltur, slik at vi fikk bevegd oss litt før mange nye timer ombord i S/Y Flora. Vi hadde satt oss som mål å komme lengst mulig sørover de første dagene, før vi deretter tok livet litt mer med ro.

Kapteinen på Knutholmen
Kunst på fjelltur
Der nede et sted ligger S/Y Flora
O la la, en ny fjelltopp på listen 🤭
Utsikt over Kalvågen
Adjø for denne gang, Kalvåg

Dag to fikk vi god seilvind fra nordvest med det samme vi dro fra Kalvåg. Kapteinen var i sitt ess, og med god vind gikk det radig nedover langs kysten. Mannskapet gikk tidlig på en “smell” og sov seg stort sett gjennom hele dagen. Det ble litt mye med så mye vær også denne dagen for mannskapet.

God vind i seilene
Passerer litt ymse natur og greier på turen
En søt liten ferge
Et sovende mannskap på skrå…
Ligger ganske på skrå i vinden
Bare å holde seg fast etter beste evne 😅

Så da vi endelig så Fedje etter 11 timer med seilvind og mye sjø, ja da var mannskapet glad for å sette beina på fast land. Det var hele 10 andre seilbåter på Fedje denne natta så et populært sted for seilere.

Liten “ferge” over sundet til butikken på Fedje
Kaptein på denne skuta og gitt
Flott miniatyrvindmølle i en hage på Fedje
Noen som koser seg med å lage miniatyrby i hagen
Kveldskos ombord

Veldig rart at mannskapet som hadde sovet store deler av dagen, også fikk sove til natten. Men både mannskap og kaptein sov som søte barn hele natten, og våknet uthvilte og klar for en ny dag med nye eventyr.

Men før ferden gikk videre nedover langs kysten, så kom sparkesyklene frem og vi måtte utforske resten av det vi ikke gjorde sist vi var her (sommeren for 2 år siden).

I dette bygget med de kule vinduene kunne vi fått kjøpt middag… om vi ventet til uke 29 og 30 😅
På let etter Fedjebjørnen
Utforsker høye fjelltopper 🤭 Fedjebjørnen er hele 42 meter over havet
Flott badeplass med massevis av aktiviteter på Fedje
Kapteinen på blåbærtur

Ordentlig artig å fyke rundt på sparkesykkel og utforske nye steder. Av og til tror vi at det er mulig med rundturer, men veldig ofte må vi innse at vi må tilbake samme vei som vi kom. Men da kan det jo hende en ser noe flott på sin vei, når en har kommet til endes på veien…

Et flott fyrtårn dukket plutselig opp
Kjekt å finne en liten perle på tur
Fotografen i hockeystil 🤣

Så freste vi videre innover skog og hei, på grusveier så grusen spratt rundt oss. Snarvei eller ei, men vi fant en ørliten fjelltopp til i blesten etter å ha forsert noen berg utmed havet.

Hvis myrullen ligger slik i vinden… betyr det vel vind og bølger på sjøen og 🤔😅
Kaptein og hulder på “topptur”

Så var det å kaste loss, og sette kursen videre mot sør. Mannskapet var litt skeptisk til nok en dag i vind og bølger, men denne dagen gikk det fint, og sjøsyken uteble til tross for fulle seil og skråseiling.

Noen hadde kvitret om mulighet for is på butikken på Brattholmen, og slikt frister jo alltids. Svingte inn for å få kjøpt den isen, men med dårlige flytebryggeforhold skulle vi prøve å legge til ved høy kai med slike gummidekk du vet. Hjelpsom dame på land tok fint imot fortøyningene, og bandt oss fast. Skulle til å klatre opp, da kom det en svær hurtigbåt med noen sinnsyke bølger og vi hadde vårt svare strev med å holde imot så ikke S/Y Flora skulle bli kastet mot dekkene og få ødelagt rekken. Nei, den isen var det bare å se langt etter… Hjelpsomme damen knyttet oss opp igjen, og vi var atter en gang til sjøs igjen.

Uten is i magen, var det bare å begynne på middagen. Mannskapet duger dårlig til ting innomhus når det bølger, så grønnsakene ble skrelt og skåret på dekk, så fikk kapteinen ta seg av selve varmingen av maten innomhus mens mannskapet holdt kursen.

Wok er godt på sjøen også
S/Y Flora blir liten i møte med cruiseskip
Sotrabroen

Bakkesundet ble nattens havn. Her var vi litt uheldige og fikk ikke strøm, så det ble dårlig med oppvask etter middagen…

Flotte bygg på en holme ved havna
Kapteinen elsker Joker butikker… de har alt krimskrams en ikke viste en hadde bruk for, eller ikke bruk for 🤷‍♀️🤭
Mannskapet på land i Bakkesund
Flotte benker langs hele baksiden av Joker butikken

Men vi fikk tent stearinlysene, og funnet noe godt i glassene før vi fant køya…

Ørlite grann koselig med kvelder som begynner å bli mørkere også
2 kommentarer
   1. Hihi, vi koser uansett vær 😁 Er ikke storforlangende når det kommer til vær, men setter pris på om det ikke regner hele tiden.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg