Himmelfartsdagen startet med sol og vi bestemte oss for en dag uten massevis av gåing. Gikk til gamledelen for å kjøpe dagstur med båt slik at vi kunne gå av og på i de byene vi ville.
Troppet opp på billettkontoret for å kjøpe billetter, bare for å få høre at de kun tok kontanter!! Hæ… alt annet har vi jo kunne betalt med kort på hele turen, men billetter til 1000 lappen da måtte en finne cash ja…. rådyra var gode også denne dagen, og vi tok beina på nakken på let etter en ATM… tror dere at italienere er gode å forklare veien eller???? Neiiiiii…
Fikk ut disse hersens pengene og sprang tilbake for billetter og rakk båten med et nødskrik 🥵
Sol, varme og sjø gjør noe med en, og det litt småstresset humøret forsvant som dogg for solen, og vi kunne nye turen til Portovenere.
Vel i land var det rusling i smale gater, litt mindre trapper enn i noen av de andre byene, en borg å studere og ikke minst smake på en veldig god foccachia😋.
Et par timer senere gikk vi ombord igjen, og nå gikk turen til Riomaggiore. Vi hadde bestilt vinsmaking der dagen før, og så frem til å sitte på et fortau og få servert vin og historie og studere alle folkene som passerte. Fantastisk flink dame som fortalte om vindyrking i det ulendte terrenget her, og at den yngre garde synes det var enklere å jobbe med noe helt annet enn å dyrke jorden i disse terrassene som er bygd over hele dette området for å kunne dyrke druer, oliven og sitroner. Etter at området ble UNESCO verdensarvområde, har de fått flere hjelpemidler og flere orker å drive med jordbruk igjen. Dette gjør at disse små byene også kan leve, for det er fare for at området raser ut om ikke jorden er bygd opp i terrasser og dyrkes slik.
3 hvitviner, 1 rødvin, 1 rose` og til og med 1 sciacchetra fikk vi smake og høre om. Området er kjent for sine tørre hvitviner med litt salt mineralsmak. Sciacchetra er en spesiell vin som produseres av de beste druene som plukkes for hånd noen uker før høstingen, tørkes i klaser en og en i skyggen så de ikke tørkes for fort. Denne er eksklusiv og alle familier bruker den til spesielle anledninger, som fødsler, jubileer og bryllup. Søt og med veldig mye smak.
Småbrisne og vel fornøyde forlot vi Riomaggiore for å ta båten videre. En siste stopp i Manarola der vi prøvde pannekaker med karamell, før turen på ny gikk over bølgene blå til Monterosso der vi har bodd her i Cinque Terre.
På vei tilbake til hotellet etter en dag fylt med sol og mer varme enn de andre dagene, stoppet vi for å spise middag. Kan ikke si noe annet enn vi var skikelig skuffet (og ranet) over den middagen… lite, dyrt og overhodet ikke verdt det… Blir ikke bestilt noe mer på denne restauranten for vår del…
Toppen av kransekaken var regnet som kom før vi fikk betalt 🤔😵💫😜 så vi sprang nesten fra restauranten uten å betale 😜
Veldig kjekt å se alle disse byene, Cinque Terre – Fem land, også via sjøveien 😍